Bursitis prerotuliana

Image

La bursitis de genoll és la inflamació d'una bossa sinovial situada prop de l'articulació del genoll. La bossa redueix la fricció i esmorteeix els punts de pressió entre els ossos i els tendons, els músculs i la pell que estan prop de les articulacions.
Qualsevol de les bosses del genoll pot inflamar-se, però la bursitis de genoll ocorre amb major freqüència sobre la ròtula o en la part interior del genoll sota l'articulació.

La bursitis de genoll ocasiona dolor i pot restringir la seva mobilitat. El tractament per a la bursitis de genoll sovint implica una combinació de pràctiques de cuidat personal i tractaments mèdics administrats per a alleujar el dolor i la inflamació.

Símptomes

Els signes i símptomes de la bursitis del genoll varien segons la bossa que estigui afectada i la causa de la inflamació.

En general, la part afectada del genoll pot sentir-se càlida, sensible i inflada en pressionar-la. També és possible que sentis dolor en moure't o fins i tot quan estigui en repòs.

Un cop fort en el genoll pot fer que els símptomes apareguin ràpidament. No obstant això, la majoria dels casos de bursitis del genoll es deuen a la fricció i irritació de la bossa que ocorre en treballs que requereixen que la persona estigui molt temps de genolls en superfícies dures.
Quan consultar al metge

La bossa que es troba damunt de la ròtula pot infectar-se en alguns casos. Crida al metge si tens febre a més de dolor i inflor en el genoll.

Causes

La bursitis en el genoll pot ser causada per:

 • Pressió freqüent i constant, com la que es produeix en agenollar-se, especialment, en superfícies dures.
 • Una sobrecàrrega o activitat extenuant.
 • Un cop directe en el genoll.
 • Infecció bacteriana de la bossa sinovial

Factores de riesgo

Si bé la bursitis de genoll és una afecció freqüent, el risc de presentar aquest trastorn dolorós pot augmentar com a resultat de:

Romandre agenollat durant molt de temps. Les persones que treballen agenollades durant períodes prolongats corren un major risc de tenir bursitis de genoll.
Activitat esportiva. Els esports que provoquen cops directes o caigudes freqüents sobre els genolls (com la lluita lliure, el futbol i el vóleibol) poden augmentar el risc de tenir bursitis de genoll. Els corredors poden manifestar dolor i inflamació en la borsa de la pota d'oca, situada en la part interior del genoll, sota l'articulació.

Prevenció

er a evitar la bursitis en els genolls o per a prevenir la seva reaparició:

 • Usa genolleres. Si treballes agenollat o si participes en esports en els quals els teus genolls estan en risc, utilitza coixinets per a esmorteir i protegir els genolls.
 • Descans. Si romans agenollat durant un temps, realitza descansos regulars per a estirar les cames i descansar els genolls.
 • Aconsegueix i mantingues un pes saludable. Això pot ajudar a disminuir la pressió a nivell de la bossa sinovial.

Vídeo consulta en 24 h, amb traumatòlegs.
Sense llargues esperes ni desplaçaments.

 Els nostres traumatòlegs resoldran al moment els seus dubtes, analitzaran les proves diagnòstiques que ens enviï i li donaran solucions al seu problema.

Image

Vídeo Consulta
URGENT

40
 • Contacte en 24 hores
 • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
NO URGENT

30
 • Contacte en 48-72 hores
 • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
amb elecció de traumatòleg

40
 • Segons disponibilitat
 • Anàlisi de proves.