Són més freqüents les lesions del cartílag en esportistes que en població general?

L'articulació serveix per a transmetre les càrregues mecàniques en la vida diària o en activitats especials. Aquestes càrregues poden ser d'alta o baixa intensitat.

Per exemple, quan caminem transmetem tres o quatre vegades el pes del cos al cartílag articular però quan realitzem una baixada en arracada transmetem fins a vuit vegades nostre propi pes.

En activitats esportives, per exemple córrer, es transmet la càrrega fins a nou vegades en cada pas; córrer en pujada fins a catorze vegades i saltant fins a vint. En esports de resistència, l'acumulació de càrrega pot ser molt important. Un corredor de 70 kg, pot realitzar 730 passos i absorbir 137 tones/Km.

No obstant això els corredors no tenen una incidència molt més alta que els no corredors a episodis de osteoartritis, pel fet que el seu entrenament i treball muscular protegeix l'articulació.

El risc de lesions condrales en el genoll per exemple, està associat al temps de practica d'esport i a la intensitat de l'exercici realitzat. Els atletes que practiquen esports on existeix acceleració i desacceleració ràpida o moviments d'alt impacte, així com els atletes d'elit, presenten major reg de desenvolupar osteoartritis primerenca.

Els esportistes tenen un risc major si presenten anormalitats anatòmiques, desequilibri muscular o inestabilitat per lesió de lligaments o meniscos. S'han proposat dues teories en el mecanisme de lesió: una és la sobrecàrrega repetitiva i l'altra és la freqüència de presència de traumatismes. El tractament primerenc de lesions de menisc, lligaments o cartílag és important per a evitar lesions cròniques.

Vídeo consulta en 24 h, amb traumatòlegs.
Sense llargues esperes ni desplaçaments.

 Els nostres traumatòlegs resoldran al moment els seus dubtes, analitzaran les proves diagnòstiques que ens enviï i li donaran solucions al seu problema.

Image

Vídeo Consulta
URGENT

40
  • Contacte en 24 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
NO URGENT

30
  • Contacte en 48-72 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
amb elecció de traumatòleg

40
  • Segons disponibilitat
  • Anàlisi de proves.