Tractament quirúrgic de lesions osteocondrales de astràgal

+Image

Què són les lesions osteocondrals d'astràgal?

Es defineixen lesions osteocondrals de astràgal com aquelles lesions que afecten fonamentalment el cartílag articular i os subjacent, de l'os astràgal, un dels tres ossos que conformen l'articulació del turmell.

Les seves causes

Poden presentar una causa traumàtica (com a seqüela d'esquinços, comunament) o degenerativa, sense traumatisme previ. S'estima que aquest tipus de lesions esdevé en prop del 7% dels esquinços de turmell i que són causa de quasi el 80% dels turmells dolorosos sense una història prèvia coneguda de traumatisme).

Símptomes

Es presenta com a dolor persistent en el turmell, amb freqüència es localitzat en una zona concreta del turmell. En casos aguts, el dolor s'acompanya d'inflor o edema, equimosi o hematoma i disminució de la mobilitat del turmell. En una presentació més crònica (al llarg de més temps), el dolor sol ser un constant, més o menys important, en l'articulació del turmell amb rigidesa associada. Crepitació, espetecs a la mobilització i inflor recurrent, també podin ser símptomes associats.

En el 10% dels casos, existeix afectació de tots dos turmells.

Recomanem

 Els fàrmacs antiinflamatoris, tant via oral com infiltracions de corticoides, són útils en el control dels símptomes. La infiltració amb derivats de l'àcid hialurònic, així com de PRP, també contribueixen al control dels símptomes. De manera complementària, estudis de trepitjada (baropodométricos) i de la marxa enfocats a la realització de plantilles per a millorar la mecànica del peu i turmell, formen part de l'arsenal terapèutic no quirúrgic d'aquesta lesió. Finalment, l'artroscòpia de turmell es reserva per a aquells casos en què els tractaments anteriorment descrits no són suficients per al control dels símptomes. Dins d'aquesta tècnica, en ITT® apliquem diferents tractaments segons la mena de lesió a la qual ens enfrontem, a saber: drilling, curetage, microfracturas, la utilització de substitutius d'ossis, condrogénesis autòloga induïda per matriu (AMIC), …

Vídeo consulta en 24 h, amb traumatòlegs.
Sense llargues esperes ni desplaçaments.

 Els nostres traumatòlegs resoldran al moment els seus dubtes, analitzaran les proves diagnòstiques que ens enviï i li donaran solucions al seu problema.

Image

Vídeo Consulta
URGENT

40
  • Contacte en 24 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
NO URGENT

30
  • Contacte en 48-72 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
amb elecció de traumatòleg

40
  • Segons disponibilitat
  • Anàlisi de proves.