Tractament de lesions lligamentàries de turmell (inestabilitat de turmell)

+Image

La inestabilitat crònica de turmell es defineix com la inestabilitat residual de l'articulació de turmell que es produeix per la lesió crònica dels lligaments col·laterals del turmell, principalment.

Les seves causes

Després d'un esquinç de turmell, en aproximadament 30 de cada 100 casos, malgrat haver sigut tractats de manera correcta inicialment, es produeix com a seqüela, en major o menor grau, una inestabilitat crònica de turmell. És per això que és una afecció molt comuna en aquelles persones que tenen una activitat esportiva important, ja sigui a nivell amateur o professional.

Símptomes

 Quan existeix una inestabilitat crònica de turmell, es produeixen torçades recurrents (esquinços de repetició), o una sensació de “fluixedat” en el turmell, que tendeix a doblegar-se o cedir sense previ avís. Sovint es manifesta com “el turmell se'm va”, fins i tot realitzant activitats que no suposen un stress important per a l'articulació. Rarament el dolor és un símptoma principal, encara que pot estar present.

Recomanem

Inicialment, la inestabilitat crònica de turmell s'ha de tractar amb un protocol específic de rehabilitació. Si malgrat això, es continuen produint esquinços de repetició (generalment quan ocorren 3 o més al llarg d'un any), en ITT® plantegem el tractament quirúrgic, el qual consisteix bàsicament a reparar quirúrgicament les estructures lesionades (lligaments col·laterals de turmell) mitjançant tècniques de reparació anatòmiques de “cirurgia oberta” o, preferiblement, si el cas ho permet, mitjançant artroscòpia de turmell.

Multimèdia

Image
Image

Vídeo consulta en 24 h, amb traumatòlegs.
Sense llargues esperes ni desplaçaments.

 Els nostres traumatòlegs resoldran al moment els seus dubtes, analitzaran les proves diagnòstiques que ens enviï i li donaran solucions al seu problema.

Image

Vídeo Consulta
URGENT

40
  • Contacte en 24 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
NO URGENT

30
  • Contacte en 48-72 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
amb elecció de traumatòleg

40
  • Segons disponibilitat
  • Anàlisi de proves.