Trencament de labrum acetabular (lesió condrolabral)

+Image

L'artroscòpia de maluc suposa un avanç en el tractament de les patologies de maluc. En els últims 10 anys hem vist un clar augment de les indicacions i del desenvolupament tècnic d'aquesta, possibilitant al seu torn una recuperació més ràpida dels pacients.

Es pot definir com una cirurgia de preservació articular del maluc, sent que engloba totes aquelles tècniques quirúrgiques que tracten d'evitar el desenvolupament de l'artrosi. Sorgeix per contraposició a la cirurgia de recanvi articular, en la qual l'articulació és substituïda per un element protètic.

Què és el trencament labrum acetabular o lesió de condrolabral maluc?

El labrum està format per un teixit fibrocartilaginós que envolta l'acetàbul 270°, actuant com una extensió del vorell acetabular. La seva estructura triangular presenta continuïtat anatòmica amb el cartílag labral (unió condrolabral), fet que determina l'associació en la lesió d'aquestes 2 estructures en continuïtat.

Les seves causes

 La lesió del labrum és més freqüent en pacients esportistes (golf, futbol, ballet entre altres), que sotmeten els seus malucs a rangs de mobilitat forçats extrafisiológicos de forma repetida.

Símptomes

Pacientes jóvenes y activos que presentan dolor inguinal que empeora con la flexión, aducción y rotación interna.

Recomendamos

El tractament conservador de la lesió labral constitueix la primera línia de tractament. No obstant això, en general no és molt efectiu. Consisteix en rehabilitació i infiltracions peri o intraarticulares.

En pacients joves i actius, l'artroscòpia de maluc amb reparació/reconstrucció labral té els millors resultats en termes d'alleujament del dolor, millora de la funció i volta a les activitats. El procediment quirúrgic indicat depèn del grau de la lesió labral, la seva extensió i a la viabilitat de la seva estructura. Aquests van des del desbridament, la reinserció-sutura a la reconstrucció del labrum acetabular.

Vídeo consulta en 24 h, amb traumatòlegs.
Sense llargues esperes ni desplaçaments.

 Els nostres traumatòlegs resoldran al moment els seus dubtes, analitzaran les proves diagnòstiques que ens enviï i li donaran solucions al seu problema.

Image

Vídeo Consulta
URGENT

40
  • Contacte en 24 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
NO URGENT

30
  • Contacte en 48-72 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
amb elecció de traumatòleg

40
  • Segons disponibilitat
  • Anàlisi de proves.