Impingement femoro acetabular tipus CAM /PINCER

+Image

L'artroscòpia de maluc suposa un avanç en el tractament de les patologies de maluc. En els últims 10 anys hem vist un clar augment de les indicacions i del desenvolupament tècnic d'aquesta, possibilitant al seu torn una recuperació més ràpida dels pacients.

Es pot definir com una cirurgia de preservació articular del maluc sent que engloba totes aquelles tècniques quirúrgiques que tracten d'evitar el desenvolupament de l'artrosi. Sorgeix per contraposició a la cirurgia de recanvi articular, en la qual l'articulació és substituïda per un element protètic.

Què és el conflicte femoroacetabular?

És una anomalia anatòmica que provoca el contacte irregular entre el cap femoral i el vorell acetabular, en els extrems de l'arc de moviment del maluc. Existeixen principalment dos tipus:

Tipus Lleva (CAM):

El problema principal es troba al cap femoral, en la unió cap-coll. Generalment presenta una inflor òssia (o gep) en la unió cap coll.

Tipus Pinça (PINCER):

El problema principal està en l'acetàbul. Hi ha un augment del recobriment del cap femoral per l'acetàbul.

Les seves causes

Aquesta anomalia anatòmica provoca un cisallament amb el cartílag del vorell acetabular causant trencament o degeneració del labrum, delaminación del cartílag articular i finalment artrosi.

Símptomes

 Pacients joves i actius que presenten dolor inguinal que empitjora amb la flexió, adducció i rotació interna.

Recomenem

El tractament conservador en el xoc femoroacetabular no és efectiu.

Gràcies a la cirurgia artroscópica de maluc es pot realitzar una resección de la deformitat en la unió cap-coll utilitzant maduixes artroscopicas. En els tipus PINCER es pot desinsertar el labrum, ressecar el vorell acetabular prominent i reanclar el labrum amb implants artroscópicos.

Vídeo consulta en 24 h, amb traumatòlegs.
Sense llargues esperes ni desplaçaments.

 Els nostres traumatòlegs resoldran al moment els seus dubtes, analitzaran les proves diagnòstiques que ens enviï i li donaran solucions al seu problema.

Image

Vídeo Consulta
URGENT

40
  • Contacte en 24 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
NO URGENT

30
  • Contacte en 48-72 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
amb elecció de traumatòleg

40
  • Segons disponibilitat
  • Anàlisi de proves.