Pròtesi total de genoll primari

Image

La col·locació d'una pròtesi total de genoll (PTR) és l'únic gest terapèutic que acaba amb el desgast artrósico de totes les superfícies articulars del genoll. Es realitza recanvi de la superfície articular de la tíbia, del fèmur i opcionalment de la ròtula. La majoria d'ells donen xifres de supervivència superiors a 90% als 10 anys per què els resultats d'aquesta intervenció poden considerar-se com a excel·lents.

Com està compost?

Les pròtesis ha anat evolucionat durant aquests anys oferint novetats com els platerets mòbils o l'ús de materials com el titani, el tantalio o recobriments de ceràmica.

Les pròtesis estan compostes d'un component femoral que reemplaça la superfície articular dels còndils femorals i la tróclea, un component tibial que reemplaça l'altiplà tibial, tots dos estan separats per un implant de polietilè fixat o no al component tibial segons la característica de mobilitat de l'implant.

Quins protocols usem en la pròtesi?

La nostra filosofia de treball consisteix a col·locar pròtesi amb polietilè ultracongruente sense conservar el lligament creuat posterior, o si el pacient presenta una inestabilitat mediolateral o anteroposterior es col·loca una pròtesi posteroestabilizada (té un grau més de constricció, dóna més estabilitat al genoll).

Per a l'elecció d'un implant fix o rotatori els criteris són menys estrictes però igualment tenen en compte l'edat del pacient, el grau de deformitat i l'estabilitat prequirúrgica del genoll. Sempre es tria un disseny fix en els pacients amb deformitat i inestabilitat important.

El nostre equip no protetiza la ròtula, realitzem la denervació rotuliana, obtenint molt bo resultats. Depenent la complexitat del cas es pot protetizar d'entrada.

Respecte a la cementació dels components, en la majoria de casos tots els implants es cementan, però comptem amb una mena de pròtesi que poden no cementarse (estan recoberts d'una superfície porosa que afavoreix la osteointegración) que usem en pacients que presenten una bona qualitat òssia.

La cirurgia es realitza baix isquèmia, amb la col·locació d'un torniquet a nivell de la cuixa, el més allunyat possible del genoll. No s'empra bena de smarch per a realitzar la isquèmia. Una hora abans de la cirurgia s'administra la profilaxi antibiòtica amb cefalosporina de primera generació, o un glicopeptido tipus vancomicina.

+Image
+Image

Vídeo consulta en 24 h, amb traumatòlegs.
Sense llargues esperes ni desplaçaments.

 Els nostres traumatòlegs resoldran al moment els seus dubtes, analitzaran les proves diagnòstiques que ens enviï i li donaran solucions al seu problema.

Image

Vídeo Consulta
URGENT

40
  • Contacte en 24 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
NO URGENT

30
  • Contacte en 48-72 hores
  • Anàlisis de proves.
Image

Vídeo Consulta
amb elecció de traumatòleg

40
  • Segons disponibilitat
  • Anàlisi de proves.